Tollenaar Frietsnijderij

Het landbouwbedrijf van familie Tollenaar bestaat al meer dan honderd jaar en heeft in die tijd flink wat ontwikkelingen ondergaan. Van origine was veeteelt de bron van inkomsten, maar door de jaren heen maakte het vee plaats voor de verbouwing van tarwe, bieten en aardappelen. De familie begon na verloop van tijd ook met het verkopen van de eigen producten in een klein winkeltje aan huis. Nu, jaren later is dat winkeltje uitgegroeid tot een volwaardige boerderijwinkel dat tezamen met het landbouwbedrijf en de frietsnijderij wordt gerund door de vierde generatie.

Het verhaal van de frietsnijderij is een sterk staaltje Zeeuwse nuchterheid en klantgericht denken. Eens bestelde een klant aardappelen en vroeg langs de neus weg of die aardappelen toevallig ook geschild en gesneden konden worden. Het antwoord? “Ja, waarom eigenlijk niet?” En zo kreeg deze klant zijn verse, gesneden friet. En dat was de eerste stap naar de frietsnijderij.

Ondertussen is de frietsnijderij uitgegroeid tot een volwaardige afdeling met alle professionele machines en technieken om de beste friet te kunnen produceren.